Uw zekerheden:

 1. De Win kans: er zijn slechts 6080 loten (Ter vergelijking: bij de vorige eindejaarstrekking van de staatsloterij waren er 6.000.000 loten)
 2. Alleen de verkochte loten doen mee bij de trekking.
 3. De opbrengst komt ten goede aan nieuw dak van de kantine, zonnepanelen en bouw en inrichting van het nieuwe businesshome.
 4. De kansspelautoriteit heeft een vergunning voor de loterij afgegeven onder nummer 12380
 5. De notaris ziet toe op een eerlijk verloop van de trekking op 14 juli 2018.
 6. De burgemeester of wethouder van de gemeente Veenendaal zal het winnende lot trekken.
 7. De accountant controleert of de cijfers kloppen.

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Mocht u vraag er niet tussen staan of als u liever persoonlijk contact wilt kunt u een berichtje naar ons sturen onderaan deze pagina.

– Wordt de prijs alleen verloot onder de verkochte loten of is het ook mogelijk dat de prijs valt op een niet verkocht lot? 
De prijs wordt alleen verloot onder de verkochte loten. Loten die niet verkocht zijn, kunnen niet prijswinnend zijn.

– Wie betaalt de kansspelbelasting?
De kansspelbelasting wordt betaald vanuit de opbrengst van de loterij. Datzelfde geldt voor de overdrachtsbelasting. De winnaar krijgt het huis dus vrij op naam.

Wat moet ik met een vakantiewoning in Rhenen?
Je kunt de vakantiewoning ook direct weer verkopen of wellicht verhuren.

– Er ging iets mis bij het bestellen. Wat moet ik doen?
Heeft u per mail inmiddels uw lot(en) ontvangen, maar de betaling nog niet afgerond? Dan ontvangt u van ons automatisch een betaallink. U hoeft eerst niets te doen.

Heeft u uw lot(en) nog niet per mail ontvangen? Dan is uw order voortijdig afgebroken. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer iemand anders iets eerder was met de bestelling van hetzelfde lotnummer. U kunt dan een ander lotnummer kiezen en bestellen.

– Ik heb betaald maar geen bevestiging ontvangen met het lotnummer?
Heeft u betaald en geen bevestiging ontvangen met daarin uw lotnummer(s)? Het kan zijn dat de emails in uw mailbox onder de Spam of ongewenste email binnenkomen, mochten ze daar niet binnen zijn gekomen, stuurt u ons dan een bericht dan versturen we deze bevestiging opnieuw. Dit kan op de hoofdpagina van de website door uw gegevens in te geven bij “Stel uw vraag”

– Hoeveel loten zijn er beschikbaar?
Er zijn in totaal 6080 loten beschikbaar

– Wat is de prijs van één lot?
Prijs per lot: € 98,00

– Wat zijn te winnen prijzen?
Er is één hoofdprijs: een vakantiewoning op Allurepark De Thijmse Berg te Rhenen ter waarde van € 150.000 ingericht en vrij op naam. De overdrachtsbelasting en kansspelbelasting en notariskosten komen voor rekening van de organisator van de loterij. De specificaties van het huis zijn te vinden via de site van het park, www.thijmseberg.nl en op www.onzeverloting.nl.

Tevens zijn er 10 prijzen van € 425,= contant. Deze prijzen worden overgemaakt op het bij BC de Groene Velden bekende bankrekeningnummer.

– Wat is de winkans?
6080 loten 1 hoofdprijs en 10 2e prijzen van € 425,=. Contant. Dat maakt een winkans van 1 op 552.

– Waarom loopt de verloting tot 15 juli 2018?
Een incidentele loterij heeft een maximale looptijd van 6 maanden.

– Is er een vergunning?
Jazeker, de vergunning voor deze loterij is op 8 januari 2018 afgegeven door De Kansspelautoriteit, onder nummer 12380 De loterij staat daarmee ook onder toezicht van de Kansspelautoriteit.

– De Kansspelautoriteit waarschuwt toch juist voor huizenloterijen?
Dat klopt. Maar die informatie is gericht op mensen die hun huis willen verloten en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden van artikel 3 van de Wet op de kansspelen: namelijk dat de opbrengst enig algemeen belang dient. Bij onze loterij is van dit laatste geen sprake. Het doel waarvoor onze loterij wordt georganiseerd is de aflossing van de financiering van het dak op de kantine, de zonnepanelen en het nieuwe businesshome, zodat de bijdragen en contributies naar de sport kunnen en niet naar rente en aflossing. Dit dient een algemeen belang. Dat de hoofdprijs een vakantiewoning is, is van ondergeschikt belang. Het feit dat wij voor deze loterij een vergunning van de Kansspelautoriteit hebben gekregen, geeft aan dat wij aan de voorwaarden van de wet- en regelgeving voldoen. Via deze link vindt u het overzicht van de verleende vergunningen, die van onze club zal er vanaf begin februari ook bij staan.

– Wie zal het winnende lotnummer trekken?
De trekking wordt verzorgd door de Burgemeester of wethouder van de gemeente Veenendaal

– Welke notaris houdt toezicht op een eerlijk verloop van de trekking?
Ottens Valleinotaris te Veenendaal

– Welke accountant doet de controle?
MTH te Veenendaal

– Wie zijn er uitgesloten van deelname aan de loterij?
In de algemene voorwaarden is opgenomen dat de volgende personen zijn uitgesloten van deelname:

 1. Bestuursleden van V.V. de Merinos en van BC de Groene Velden
 2. Initiator Cees Hootsen;
 3. Personeel en directie van Valleinotarissen;
 4. Personeelsleden van accountantskantoor MTH die direct betrokken zijn bij de controle van de loterij;
 5. De eigenaar van de met de loterij te winnen vakantiewoning/chalet;
 6. Echtgenoten/partners (in de zin van artikel 1 van de successiewet);
 7. De middellijk, dan wel onmiddellijk bestuurder/aandeelhouder van een rechtspersoon gelieerd aan de in dit lid genoemde personen inclusief diens echtgenoot/partner (in de zin van artikel 1 van de successiewet).

– Vanaf welke leeftijd mag ik meedoen met de loterij?
Om mee te mogen doen, moet je tenminste 18 jaar zijn.

 Kan ik ook een lot cadeau geven?
Ja, je kunt een lot aan iemand cadeau geven. Vul dan zijn of haar gegevens in bij je bestelling. Ook bedrijven kunnen op die manier loten cadeau geven, bijvoorbeeld als relatiegeschenk.

– Ik heb geen lot gekregen
U krijgt geen lot zoals afgebeeld, maar een bevestiging met uw gegevens en lotnummer. Dat is voldoende om te bewaren. Daarnaast bewaren wij alle transacties en zijn naam en lotnummer aan elkaar gekoppeld.
Voorbeeld bevestiging: (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Heeft u nog een andere vraag? Die kan u stellen door een mail te sturen naar info@onzeverloting.nl of u kunt hieronder het contactformulier invullen.